Jesus kallar på dig

Hej Vänner                                  180117   Dodoma

“Jesus kallar på dig”. Så heter den andaktsbok som jag följer nu för tredje året i följd. Det är en bok som “övar mig i ” att lyssna.Det behöver jag bli bättre på. Det är så lätt att tro att man klarar allt på egen hand,vilket man inte gör. Inte jag i alla fall. Det är bra att bli påmind om att det finns något som är större – värre – häftigare – och klokare än vad jag själv är.Denna bok blir nu min följeslagare ännu ett år och jag vet att trots att jag läst den flera gånger kommer jag att hitta nya pärlor i den.

Jag har varit tyst en tid som ni märkt. Mina tankar har dock varit allat annat än tysta.Den sista månaden av år 2016 var arbetsfylld och mycket hände också på det personliga planet.

Jag gör några nedslag i tiden:

+ den 27:de december varje år har vi vår årsavslutning för massajarbetet här i stan.Denna gång kom det cirka 150 massajer och 16 unga moraner döptes.Härliga minnen att bära med sig. I början var de mycket tveksamma till dopet,men idag står de nästan i kö.

+ Jag har fått ytterligare ett barnbarn.Det är Baraka och hans hustru Rebecka som är föräldrar.Underverket heter Albert efter u.t.

+ Ytterligare en gång fick en av våra förskolor statens pris för god “Undervisningskvalitet”, som det så fint heter.

+ Jag saknar Glimåkrastudenterna. Under snart femton års tid har det kommit studenter från Glimåkra till oss i stiftet,men inte i år. Först tänkte jag att det kanske blir skönt med ett viloår,men ack nej. KOM TILLBAKA vänner. Om ni visste vad mycket ni betytt för mig och för stiftet.Ni är efterfrågade!!!

+ Förskoleseminarierna som vi regelbundet har, är populära. Vi har fått förfrågningar från tre andra kyrkor om de inte skulle kunna få vara med. Detta diskuteras just nu – det är ju – som ni förstår – en ekonomisk fråga för oss.Skulle dock vara kul att få lite folk utifrån.

+ Min fosterson Paulo – han som kidnappades för några år sedan,råkade ut för detta igen i november.Han kom dock tillbaka efter fyra dagar,tyvärr i ganska dåligt skick. Nu mår han bättre,men inte bra. Han vilar nu ut,ute hos sin familj i Chitego. Tyvärr ser det ut som att barnarov ökar i landet.

+ Jag har under året fått tre frierier. Inget har dock bestått mina prov.Detta är inte ett skämt. Det är faktiskt så att det händer varje år. Jag kan ju inte ensam ta hand om alla barnen – tycker de – och dessutom har de själva -kvinnorna – tre/fyra barn som behöver gå i skola.Den yngsta kvinnan har varit 32 år!!

+ Jag vågar nästan påstå att en del av våra söndagsskolor är i toppklass.Fantastiskt kul att se när lärarna tar till sig det som vi undervisar dem i på våra seminarier. Barnantalet har ökat i vissa församlingar  så att vi inte riktigt vet hur vi ska gå vidare.Härlig utmaning verkligen.

+  Orosmolnet för mig är att jag har inte fått mitt arbetstillstånd förlängt.Det gick ut i början av januari och jag har inte fått något nytt.Ännu ska sägas.De säger att jag ska få ett,men det tar tid. Be över detta är ni snälla.

julen-2016-026

Skickar med ett foto på två massajmoraner som döptes i julas.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

 

Mwalimu Ulf

Advertisements

One thought on “Jesus kallar på dig

  1. Tack Ulf för både boktips och för att du delar några glimtar från din vardag, verkligen varierat innehåll 😉 Så ledsen att höra om kidnappningen, jag visste inte att det hänt tidigare. Ber för Paulo. Det tynger mitt hjärta så att barnarov har ökat. Jesus måste vara rasande! Jag har varit på ekumenisk barnledarkonferens i Stockholm i helgen och påmints om Jesu särskilda kärlek till alla barn, och hur vi utmanas i att som honom gå ner på barnens nivå och möta dem där de är, lyssna på dem, stötta dem – det har du alltid varit en förebild i, Ulf! Kram!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s