Lite av varje

Hej Vänner                                120217   Dodoma

Idag tänkte jag bara ta lite små notiser från vår horisont.

Borgmästaren i Dar-es-Salaam har meddelat att han vill ta krafttag för att rena staden från droger.Massor av brukare har tagits in för förhör och många har haffats och är satta i finkan.En hel del kända personer är bland dem, både från nöjesvärlden och politiken.Detta har smittat av sig på platser ute i landet också.Tre gånger under en och samma dag stoppades jag av polisen här i stan för att de skulle gå igenom bilen.Det blev dock inte så mycket av genomgång,men trevliga samtal i alla fall.

Min närmaste vän på kontoret har gått i pension.Vår generalsekreterare Robert Mgaya lämnar nu sin position efter cirka 30 år i kyrkans tjänst.Det känns tomt för mig.Han har alltid stått mig mycket nära och alltid varit den som jag kunnat gå till med allting.Nu är jag den på kontoret som har funnits där längst tid.

Mzee Paulo som jag berättat om, som flyttade med hela sin bosättning,har återvänt till Chitego. Det var inget paradis dit de kom. Många av hans kor dog däruppe och till slut var det bara för honom att återvända. Han gjorde det efter eget beslut och han kunde faktiskt gå till de tre sönerna som vägrade flytten och be om ursäkt.Sammanlagt 32 kor dog för hans bosättning på grund av hans tankegångar.

Flickan med puckeln, som jag berättat om, har nu äntligen tagits till Moshi för vidare utredning.Det är alltså TBC som hon drabbats av och jag vet ännu inte vad de kommer att göra,men jag ska fortsätta att följa detta.

Jag har dessutom sett en spännande skylt inne i stan.Jag fick tyvärr inte fotografera den men det stod så här:

DANISH CAR WASH IS VERY BEST!!

Det visst ni inte,va’?Vad detta betyder vet jag inte ännu,men det var så intressant att jag ska åka dit med min bil för att se vad det innebär.mgaya-014

Skickar en bild på Mgaya och hans fru,när han avtackades i katedralen.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

mWALIMU uLF

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s