En vecka har gått.

Hej vänner.                  190217   Dodoma

En vecka har gått och jag tänkte bara helt kort ge en glimt av denna veckan.En alldelse vanlig vecka:

+  varje tisdag har jag lektioner i kristendom på grundskolorna. Denna veckan blev det sju lektioner som jag hann med. Fantastiska timmar som jag inte vill missa.Det vill andra, tyvärr. Många av våra anställda tycker det är jobbigt att vara ute på skolorna,eftersom eleverna utmanar oss. Härligt!!

+  en dag gick åt att åka ut till Mvumi Secondary School för att planera kristna studentrörelsens påsk- konferens. Det blir trångt i år,kan vi konstatera. Detta är en internatskola och eleverna bor alltså på skolan. Tanken är att vi ska kunna använda deras sängar när de är borta på lov. Men i år är de inte det. Studenterna ska vara kvar!! Vi är dock välkomna till skolan ändå,men får då sova i klassrummen på medhavda madrasser. Vi brukar få låna madrasser från fängelset och från ett sjukhus. Hoppas att det bli så i år också. Jag for direkt efter mötet till fängeleschefen och han har pleliminärt lovat 200 madrasser. Men vi behöver minst 600.

+  Denna veckan har vi haft besök från Tyskland.Ett av våra kontrakt har vänorter i Tyskland och nu har en tysk delegation  varit här.Den givna ledaren är Elzbeth Grytzyk som var med och startade detta för 25 år sedan. Trots sin höga ålder – 81 år tror jag -vill hon inte missa dessa resor. Vi har blivit goda vänner, så för oss båda var det trevliga stunder vi fick tillsammans.

+  Bilen har servats denna veckan. Då lämnar jag bilen tidigt på morgonen och får tillbaka den tidigt kväll.

+  Jag ledde morgonbön på stiftkontoret på fredag.Denna veckan handlade det om att vara annorlunda och kanske svaga. Min fråga var :Vad gör vi för de i vårt samhället som är annorlunda?Albinos.Leprasjuka.de handikappade osv

+ Förskolan i Mnadani har fått så många nya elever i sin förskola att vi var tvungna att ha ett möte om detta. Vad gör vi? Behövs det en ytterligare lärare ? Räcker lokalerna verkligen till? Positiva utmaningar som måste få en bra lösning.

+ Pastor Ndumiza Pallangyo och jag har planerat nästa veckas seminarium för söndagskolelärarna ute i Gairo området.

+ Jag har också planerat nästa helgs massajgudstjänst här i stan. Planerat och åkt runt på cykel här i stan och inbjudit dem.

+ Mama Stamili, som är kokerska i mitt hus, har tagit emot nästan 40 lunchgäster.Det är personer som säger att de vill träffa mig,men de kommer alltid vid lunchen så att de ska få ett mål i magen. Vilket är dem väl unt.( Heter det så?Unt?)

+  Varje morgon har vi dessutom cirka 10 personer utanför min port som ber om hjälp. Det är dåligt med mat i år. Vissa dagar har jag hunnit att bjuda dem på te och en chapati,men inte alla dagar.mathayoelzbeth-012

Skickar med en bild på den tyska gruppen.En härlig grupp som verkligen ömmar för folket i detta härliga land Tanzania.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s