21 år i rad.

Hej Vänner!                     010917   Dodoma

1996 började jag att undervisa i kristendomskunskap på Mbwanga grundskola. Det var den skola som hade sämst rykte på den tiden. Bråk,oordning,droger,besvärliga elever och lärare. Det sades mycket negativt om skolan och det var verkligen problem. Men jag valde att det är där ska jag finnas till. Det har blivit 21 år och det har varit rikt välsignade år. Idag är jag en del av skolans historia och jag fungerar ofta som bollplank när det uppstår problem på skolan.Bollplank för elever,lärare och föräldrar. Jag kallas också  ofta till skolstyrelsen som rådgivare och jag känner att här hör jag hemma.

21 år!!! Det är många elever som har passerat inför mig. Varje år har jag organiserat förbönsgudstjänst för årskurs innan de ska ha sina nationella prov. Sjuan är ju sista året i grundskolan,så nu ska de flytta vidare. Även detta år har vi haft förbön och alla är välkomna. Här ser vi inte på församling eller religion. Jag bjuder in alla pastorer i området och likaså de muslimska ledarna. De senare kommer inte alltid,men de år de varit med, har de varit mycket glada över detta tillfälle. I år var det den muslimske rektorn som deltog. Ingen elev vill missa dessa stunder.Alla kommer. I år var det 173 elever som deltog. En var inte med. Han var sjuk,men vi for då hem till honom så att han inte skulle behöva vara utan välsignelsen.

Nästa vecka på onsdag och torsdag bestäms mycket av deras framtid. Bed för Tanzanias årskurs sju elever dessa dagar och speciellt dem som går på Mbwanga grundskola.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI!

Mwalimu UlfBröllopsfets och förbönsgudstjänst 009

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s