Dabalo

Hej Vänner!!                                                  100917   Dodoma

Ytterligare en by är inritad på min Tanzaniakarta. Idag besökte jag Dabalo som ligger två timmars bilväg från Dodoma. Där har vi en ny predikoplats sedan i maj i fjol. Direkt det startas en ny predikoplats försöker jag att lägga in ett besök för att hjälpa till att planera deras barnarbete.

I byn finns en ganska stor tjärn där man fiskar och tar också sitt hushållsvatten därifrån. På femtiotalet grävde tyskarna denna tjärn och den fungerar fortfarande. Hela tjärnen är omgärdad av ett grönt bälte där byborna odlar sina grönsaker. En härligt fin vy i ett annars snustorrt område. Här har tyskarna ett mycket gott eftermäle.

Ifjol fanns det bara fyra personer i församlingen och nu ståtar man med en lista på 42 vuxna och cirka 20 barn. Men det har varit och är fortfarande tufft. Kyrkan är byggd av soltorkat tegel och saknar dörrar och fönster. Alltså öppen för vind och vatten….och för oönskade gäster. Det finns bybor som inte tycker om att vi startat en predikoplats här och de går in i kyrkan nattetid och använder den som sin toalett. Vissa nätter har församlingen satt ut vakter,men då har inget hänt,medan andra nätter är det alltså använt som toalett. Varje morgon går evangelisten Julius dit för att eventuellt behöva städa kyrkan. Idag visste alla att det skulle komma gäster,så man hade hoppats att det skulle få vara fint under natten,men ack nej.Även idag fick Julius städa. Han och församlingen ger dock inte upp. De finner en glädje och en stolthet i sina enkla kyrka och planerar för både dörrar och fönster innan detta året har nått sitt slut.dabalo 006

Dagens foto visar några av de mina och evangelisten Julius längst ut till höger.

Bed för Julius,hans hustru och dottern Gifti.

 

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

 

Mwalimu Ulf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s