Isaya och Naholoo

Hej Vänner.                                            190917   Dodoma

Ännu en gång har jag varit och hälsat på Isaya på sjukhuset där han tränar upp sin kropp. Det var glädjescener när jag kom och han till och med ställde sig upp i kanske tre sekunder när jag kom. Sedan vek han inte från min sida. Det är fantastiskt att se vad de kan göra på detta lilla sjukhus med sina enkla resurser.Men personalen är utbildad och motiverad för det de gör och då kan man göra underverk verkligen.Glädjens återseende isaya och noholo 010

utbyttes mot skrik och tårar när jag for därifrån. Jag är inte bra på avsked,så jag fällde nog också en tår när jag for därifrån.

Men idag hade jag med mig ett annat barn också vid namn Naholoo som uppskattnings- vis är sex år gammal. Han föll olyckligt i maj månad och bröt sina vänstra underarm. Föräldrarna tog honom då till en “expert på att lägga ihop benen” igen. Med andra ord en person som någon gång lyckats att göra detta och sedan börjat leva på denna verksamhet. Denna gång gick det dock riktigt fel och armen hamnade i alldeles fel läge. “Experten” tillfrågades vad man kunde göra och han sa bara vänta lite till. I det läget träffade jag på Naholoo och bestämde omedelbart att ta honom till katolska barnsjukhuset i Mlali. Jag ska lova er att de har sett mycket,men något liknade har de aldrig sett. Men de italienska läkarna ska nu försöka att räta ut hans arm.Föräldrarna är förtvivlade för det misstag de gjort,men ska nu göra allt de kan för att sonen ska bli frisk. Det går nog inte att få det helt bra,men i alla fall bättre.

Bed för dessa två barn och deras föräldrar.

isaya och noholo 011isaya och noholo 013

 

Mwalimu Ulf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s