Glädje och oglädje.

Hej Vänner.                                               160318    Dodoma

Idag är det delade känslor för mig.

Idag har min Moses tagit emot sin hustru Seita som han väntat på så länge. En glädjens dag verkligen. Jag har låtit bygga ett litet cementhus till dem och fler getter har införskaffats. En kalv köpte vi häromdagen. Och så allt som skulle vara färdigt tills idag. Flickans mamma skulle ha en filt och flickan själv skulle ha nysydda smycken liksom nya kläder. Åtta skynken i speciella färger har vi köpt in. Idag skulle två plåtväskor vara inköpta, där bröllopsgästerna kunde ge gåvor till Seita. Fyrtio liter matolja skulle också finnas med i förberedelserna. Plus fjorton kor som vi har skaffat efter hand.  Allt har vi fixat. Men så idag…………så dök också oglädjen upp. Det har regnat så mycket att inga bilar kunde ta sig ut till byn. De har till och med försökt att hugga fram en ny väg för att jag skulle kunna ta mig fram,men slutet blev att jag inte åkte alls. Hade jag åkt, hade jag varit tvungen att stanna cirka fem bil från byn.

Så jag blev kvar i stan. Men all utrustning för festen hade vi ändå lyckats få fram. Men hans mamma som skulle åkt med mig ut till byn, blev också kvar i stan. Hon är nämligen här för sin TBC-behandling. Så Moses blev utan både sin mamma och sin pappa. Han har nämligen ingen  biologisk pappa längre, utan jag uppfattas idag som hans far. Känns jättetungt att veta att han inte fick fira denna dag med oss. Seitas familj  var ju inbjudna  sedan länge till denna dag,så det var ju bara för dem att fira dagen. De bor i och för sig inte så långt bort,men det var ändå inte möjligt att ändra datum.

Detta är ju andra gången gillt för Moses. Hans första hustru – som kom långt ifrån – lämnade honom efter några år,därför att Moses är blind. Nu har han fått en hustru som känner Moses familj sedan länge och vet förhoppningsvis mer vad hon ger sig in i. Vi ber och hoppas att detta ska bli en bra och positiv nystart för Moses. Bed för Moses och hans hustru Seita.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s