Nu har regnet kommit.

Hej Vänner.                                          110319    Dodoma

Nej rubriken stämmer inte. Regnet startade för länge sedan. Det är chefredaktören för Budbäraren – Johan Ericson –  som fick mig att tänka på en annan rubrik. Han skrev om ” I väntan på regnet ” och jag om “Nu har regnet kommit”. I övrigt finns inga andra beröringspunkter mellan rubrikerna.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jag har svårt att sova. Det välsignande regnet har kommit och det smattrar HÅRT mot vårt plåttak. Underbart att lyssna till.Men det ger också lite oro i magen. Jag måste gå upp för att se om det regnar in. Kommer regnet med vindar, måste vi alltid se till att stänga fönstren, annars har vi vatten över golven och saker som eventuellt glömts kvar på golven blir genomdränkta.

Och visst ja. Måste ställa en bytta mitt på skrivbordet och ta bort alla papper där,eftersom det flödar in just där. Och speciellt just där datorn står.

Tyvärr blir ju hela garageinfarten fylld av vatten dessutom, så nattvakten som gärna sitter där, kan inte sätta ner fötterna utan att bli genomvåt.

Jag måste också komma ihåg ,när jag ändå vaknat och vi fortfarande har ström, att ta fram ficklampor, om strömmen går på grund av nedfallna träd. Vilket ju händer allt som oftast. Hoppas verkligen inte att strömmen går,jag som måste skicka ett kort mail imorgon bitti. Nej, jag vågar inte chansa – jag skriver det nu,fast klockan bara är 02.45.

Nu på morgonen ska vi ju dessutom åka ut till Chitego. Undrar om vägen är farbar! Måste komma ihåg att lägga in en hacka, en spade och en yxa i bilen. Få se nu. Vilka är det som ska följa med? Vi kanske behöver någon stark person med oss om vi kör fast. Om inte någon från kontoret kan, kanske någon av de gamla gatubarnen kan följa med – där är det ju några “bodybildare”. 

….och jag har inte köpt någon regnjacka till Ezekieli. Han kommer att vara dyblöt när han kommer fram till skolan,även om det bara är fem hundra meter till dit. Varför i hela världen får de inte ha stövlar på sig, utan måste gå i “svarta skor med snörning”?

Nej,det får bli sängen igen. Men … det är ju inte så långt kvar innan jag brukar gå upp,så det är ju lika bra jag sitter kvar vid skrivbordet och planerar lite, medan det välsignande regnet låter sin ljudmassa välla över den sovande staden.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s