Barnens dag i Afrika

Hej Vänner.                               220619    Dodoma,Tanzania.

Den 16/6 varje år är det Barnens Dag i Afrika. På vissa håll firas det stort,men på de flesta platser är det ganska så tyst. I Tanzania uppmärksammas det och jag uppfattar att det blir större och större för varje år,även om mycket finns kvar att göra. Och tyvärr är det nog mest i städerna där det händer saker.

I vårt stift startade vi andra genomläsningen av Barnkonventionens artiklar. Vi gjorde det för kanske fem år sedan och gör det nu igen. Det betyder att alla församlingar och predikoplatser läste första artikeln i söndags och sedan ska en artikel läsas varje söndag framöver. Vissa artiklar kommer att ägnas mer uppmärksamhet åt, genom att vi från stiftskontoret skickar ut frågor och hjälp med diskussionsfrågor att ta upp. I samband med gudstjänsten eller efteråt.

Förra gången vi gjorde detta, var det mycket knorrande i leden:behövs detta?vad är detta för något?varje söndag?skulle barn ha rättigheter? osv. Denna gången vet folk att Barnkonventionen är upptaget i våra nya riktlinjer för stiftet och det finns idag ett klart mer öppet sinne för dessa frågor än tidigare. Och i och med att vi gör det simultant i hela stiftet,får det stor genomslagskraft i våra led.

Själv var jag i Msalato lilla församling strax utanför stan och firade med barnen där. Samtidigt tittade jag på deras nymålade förskola och barnen var minst sagt stolta över hur den idag lyser ut sitt budskap lång väg:HÄR ÄR DET EN SKOLA! Härligt.juni 2019 011

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s