Jag är förälskad.

Hej Vänner.                                   250619   Dodoma,Tanzania.

Ni kanske vet hur det känns. Det sa klick, menade kungen när han träffade sin tilltänkta. Nu är det en ganska så omöjlig förälskelse och troligen också enkelriktad. Men ändå.
Hon heter Pendaeli och är bara 8 år gammal. Jag har träffat henne för något år sedan när hon vara sjuk. Nu har hon kommit hit för samma problem som då. Jag trodde – och tror fortfarande – att det är lepra/spetälska,men det tror inte läkaren. Han säger att det är en svår svampsjukdom. Kanske det. Men jag tyckte i alla fall att de skulle ta ett prov på hennes infekterade tå och skicka för undersökning.Men inte ens det gjorde de. Så de är nog ganska säkra på att det inte är lepra.

pendaeli 024

På höger fot har redan lilltån ruttnat och fallit av och nu hänger ringtån bara i en tunn tråd. På vänster fot har hon ett stort och DJUPT sår på stortån. Är detta en svampsjukdom verkligen? Jag har bara träffat en person tidigare med lepra,men ändå?

pendaeli 025pendaeli 026

Tyvärr är fotografierna dåliga. Men på stortån är såret en centimeter djupt. Hon har idag svårt att gå,men kämpar ändå. Pendaeli går i ettan i grundskolan och hennes mamma hjälper henne varje dag till skolan.

I dessa situationer frågar jag mig alltid – var i hela fridens finns papporna? Inte där barnet är i alla fall. Många av dem är ena riktiga………(inte så roligt kanske att skriva det jag tänker).

Bed för Pendaeli och hennes mamma … och pappan också,var han nu än är.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s