Smått och GOTT.

Hej vänner.                                      300120   Dodoma

Börjar direkt med GOTT.IMG_20200130_103130

Ser ni vad det är? Min granne har idag slaktat kycklingar och då fick min trädgårdskille Paulo detta i gåva. Alltså kycklingben och dito huvuden. Och kycklinglever. En läckerhet för många. Svårsmält för mig dock.

Presidenten som nu regerat i snart fem år – Joseph Pombe Magufuli – har nu utsett sin fjärde inrikesminister på dessa år. Ruljans där, vill jag lova. Det är inte för inte han jämförs med Trump.

Det regnar i MASSOR i hela landet. I Lindi ligger en hel by under vatten. Varje dag hör och ser vi åskväder som riktigt skakar hela området. En massaj stod och samtala med någon via sin mobil och åskan slog ner i telefonen och han dog omedelbart.IMG_20200112_052243

Denna bild är inne i från stan, som många dagar stått helt under vatten.

Igår for jag till Mlali där katolska kyrkan har ett litet sjukhus och träningscenter för fysiskt handikappade barn. Där hittar vi lille Isaya sex år gammal. Han har nu varit på katolska kyrkans institution där i fyra år. Han föddes utan fungerande muskler i sin kropp och kunde varken stå, sitta eller höja på huvudet. De första tre åren bodde han där tillsammans med sin mamma, men nu det fjärde året bor han ensam och tas om hand av personalen. Han känner dem ju idag lika bra som sin mamma. Nu efter mycken träning, som hans mamma också har lärt sig hur den går till, kan han sitta ganska bra, han står upp och han kan gå lite grann med stödben. Och han håller huvudet högt. Härligt att se. I förrgår sen kväll ringde de till mig och berättade att han var svårt sjuk. Därav resan igår. Nu ligger han inlagd här på ett större sjukhus för provtagning och omvårdnad. Vad det kan vara vet vi inte ännu, men han har kräkts upp koagulerat blod, så något är ju riktigt fel. Idag när jag kom dit sken han dock upp som en sol.

När jag ändå var där på träningscentret i Mlali hälsade jag på Yakobo som är där med sin mamma. Han har inte så stora problem, men hans mamma behöver lära sig hur man tränar Yakobos ben. Han har också brist på utvecklade muskler, men bara i sina ben.IMG_20200129_085218

Yakobo och hans mamma.

IMG_20200129_090659

Så här ser det ut när man kommer in på centret.

Nu när regnet vräker ner utanför mitt fönster och ger en härlig ren luft – ni vet hur det känns – så säger jag MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s