En omöjlig uppgift.Del ett.

Hej Vänner.                                                200420    Dodoma

Åren går och i år kommer jag att gå i pension efter två år på övertid. JAG KOMMER ATT GÅ I PENSION. Svårt att fatta för mig, jag som tycker att jag har så mycket kvar att göra och har kraft att göra det också. Nåväl. Det sista var kanske en liten överdrift. Jag börjar sakta men säkert inse att jag är inte ung längre. Jag klarar det mesta ännu, men kanske inte i samma takt som förut. Och jag är kanske inte heller så böjlig som förut. Jag kanske inte sjunger sången Valencia alltför många gånger nu för tiden. Jag har annars skrivit en swahilitext på den och jag har plågat både mig och omgivningen med den. Idag känns stelheten känns. Nu tänker några – vad är detta för sång? Fråga mig när vi ses så ska jag demonstrerar den för dig.

Men jag ska under några bloggar nu försöka att skriva ner mina tankar om dåtid, nutid och framtid. Det blir det som dyker upp i min skalle. Ingen ordnad struktur alltså.

IMG_20191103_154701_035

Efter massajgudstjänsterna som vi har här i stan, bjuder vi på filmjölk. Då är det många muggar som ska diskas ur efteråt. Därav denna bilden.

Jag kommer att ha kvar huset i Dodoma, vilket gör att ni på direkten förstår, att jag kommer att fortsatt vara i stan lite då och då. Egentligen tyckte jag att jag inte har råd att bo här. Men husägaren sa, att jag har bott i huset sedan 1996 och gjort det så bra att han sänker hyran. Detta gör alltså att jag kommer att bo kvar. När jag inte är här kommer några av mina barn att bo här och ta hand om huset. Vi kommer dock inte att ha råd med några anställda, så de får ta hand om allt. Men det klarar de av utan vidare. De är bra!!! Jag kan med de lagar som gäller idag, befinna mig i Tanzania sex månader per år. Kanske att jag senare kommer att betala ett uppehållstillstånd för pensionärer, som ger mig rätt att vara här så mycket jag vill under två års tid. Efter det får man förlänga. Jag vet dock inte ännu, vilket krav Sverige ställer på mig därvidlag. Men jag kommer alltså fortsatt att ha två hemländer i den mån jag har råd med det. Jag har ju svårt att i nuläget förstå min kommande ekonomiska situation. Det får tiden utvisa.

Jag har ännu inte fått klart med bostad hemma i Värmland. Så har ni någon liten tvåa på lut, så får ni gärna höra av er.

Vem kommer att krama min hund Manzira?Hon får en stor kram varje morgon av mig.

Vem kommer att krama mitt barnbarn Ezekieli varje dag? Än så länge är han i den åldern att man får ge honom en kram, men jag vet att det snart går över…. och hos vem kan han gå och lägga sig på natten när hans oro sätter in?

IMG_20191102_070252 (1)

Mitt barnbarn Ezekieli som bor här hos mig. Han är en källa till stor glädje och kärlek i vårt hus.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

4 thoughts on “En omöjlig uppgift.Del ett.

 1. Är det knäböj varje gång man sjunger valencia, kära valencia……. Och vid namnet på varje veckodag med upprepning? Jag kanske borde sjunga den för att slippa värk i knäna!! 👍

  Den mån 20 apr. 2020 18:21Ulfs liv skrev:

  > ulfekangen posted: “Hej Vänner. > 200420 Dodoma Åren går och i år kommer jag att gå i pension efter > två år på övertid. JAG KOMMER ATT GÅ I PENSION. Svårt att fatta för mig, > jag som tycker att jag har så mycket kvar att göra oc” >

  Like

   1. Kände inte riktigt igen namnet “Valencia”, men i morse när jag gjorde min morgongympa kom jag på att det var Laurentia, kära Laurentia och då får man verkligen böja på knäna …och få träningsvärk…men tack för tipset …ska testa om det blir rörligare knän!!

    Like

 2. Kära Ulf!
  “Rafiki mpendwa rafiki”! Bästa knäböjssången!
  Ser fram emot att följa, också dina kommande blogginlägg i nya pensionärslivet. Låter som goda möjligheter att fortsätta ha två hemländer. Hoppas på bra lösning med lägenhet i Värmland! Kram!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s