Jag behöver rymd.

Hej Vänner                                070520      Dodoma

Hela mitt liv har jag levt på människor. Förstå mig rätt. Jag lever upp i närvaron av andra människor – och då speciellt barn och unga. De ger så mycket utan, att ha en baktanke, som vi vuxna många gånger drar oss med. Men inte unga. Och nu kan jag inte träffa mitt livselexir , mitt syre. JÄTTESVÅRT. Att sitta hemma i huset och titta på väggarna, är inte min melodi. Ja, visst har jag folk omkring mig, och tur är ju det, men det är inte som vanligt. De får slita hårt med mig just nu, de mina.

Dessutom ska man inte vara ute och resa i onödan. Men onödan var jag tvungen att övervinna. Jag kände att nu måste jag ut och få luft under vingarna. Så jag for iväg. Till massajerna givetvis. Där kan jag känna att jag samlar kraft igen och där jag bara får finnas till. Visst var det svårt att inte få umgås som vanligt med barnen, men jag hoppas att de förstod anledningen till att vi var så långt ifrån varandra. Men jag NJÖT. Tack Gode Gud för mina vänner därute i den välsignade bushen.

På kvällen satt jag på en trebent pall utanför hyddan i fullmåneskenet och de kom och gav mig majsgröt och surmjölk. Vilken påfyllning i själen!!! och i magen också förstås. Pröva det någon gång. På natten gick jag ut i mörkret alldeles ensam under några timmar och kunde samla mina tankar – och de är många i dessa tider av corona och en framtida pensionering.

Väl tillbaka i stan – och med påslagen telefon – möts jag av många oroliga telefonsamtal,  där folk undrar var jag varit. Är du sjuk? Inlagd? Är någon i familjen inlagd. Jag hade ju inte telefonen påslagen när jag var därute, utan vill bara koppla ifrån. Men nu är det igång igen…. och alla är bra och vi mår bra alla i familjen.

IMG_20200505_134018

En skön stund i min ensamhet.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s