Känslor i kubik.

Kaos på kontoret. En för kontoret viktig person har sagt upp sig – plötsligt.

Jag har inget uppehållstillstånd ännu och det kan dröja så länge att jag får 600 USD i straff. Och sedan får lämna landet. Men det kommer inte att hända – vara inte rädda. Då finns de andra vägar att gå.

Huset som jag skulle flytta in i är inte färdigt. Men det ordnar sig det också.

Tre punkteringar på bilen från Dar-es-Salaam och hit till Dodoma.

….OCH till råga på allt har jag fått en fotvårta UNDER foten, så att jag knappt kan gå. Jag som tänkte att nu minsann ska jag komma tillbaka till Dodoma och promenera bort de kilon jag lagt på mig. Som för övrigt, de kontoret tycker så mycket om. Kilona alltså. Now you are beautiful, får jag höra varje gång jag kommer från Sverige och har gått upp i vikt.

Men vilken lycka det är att vara tillbaka. Tillbaka till kenyansk korv; den alltid lika användbara köttfärsen; vii bröd; mama Ringos marmelad; mchicha och givetvis UGALI.

Och mina barn som jag nu kan träffa betydligt enklare än via telefonen. Att sitta ute i trädgården på kvällen och prata med dem om livets glädjeämnen och svårigheter. Gärna under de höga bananplantorna eller under ett av citronträden. Vi har börjat att ha vår aftonbön där, om det inte regnar förstås.

Idag var jag till en ny predikoplats för att gå i gudstjänst – för det får man göra här.

Kören sjöng falskt. Plåttaket var det hål i så att det lyste som små adventsljus av solen utanför. Korväggen var på vanligt vis dekorerad med tyger i olika färger och ljusslingorna lyste i grälla neonfärger. Gudstjänsten började kl.07.00 och klockan 08.20 gick barnen ut till sin söndagsskola. Jag följde med barnen och vi höll igång fram till kl.10.00. JAG VAR TILLBAKA I MITT ÄLSKADE DODOMA.

Jag hade här tänkt mig några fotografier, men se det funkar inte idag. Eller snarare är det jag som inte funkar tillsammans med min dator. Ni får tåla er tills dess jag förstår vad jag ska göra.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s