Vi vann ……inte.

Även här i Dodoma kan man ju se vissa svenska program via Svt Play. Vilken tur att det är så, när nu På spåret finns. Men vi vann inte Louise, Thomas och jag. Magdalena och Claes var strået bättre. Grattis till dem.

Sedan jag skrev till er sist har det hänt som inte fick hända – jag blev sjuk. Nu när jag inte har så lång tid på mig att jobba, så händer det.

Torsdagen för drygt två veckor sedan for jag till läkaren och det konstaterades lunginflammation och högt blodtryck. Det är inte så allvarligt som det låter. I tio års tid i januari/februari har jag drabbats av just lunginflammation. Läkaren satte in medicin och dagen därpå kände jag mig nästan helt OK. Så jag förberedde min, av mig mycket efterlängtade resa, ut till massajerna. Det blev två dagar med många känslor , men också en trötthet som jag inte kände igen. Väl hemma i Dodoma testades jag och det var svår malaria. Därefter försvann jag liksom i dimmorna. Jag var medveten hela tiden, men överlämnade allt till de på sjukhuset och mina söner som var med hela tiden. Det har tagit tid, men nu är jag på gång igen. Inte fullt ut än så länge, men jag är uppe och rumsterar i huset och på måndag ska jag åka till kontoret under några timmar. Igår orkade jag inte mycket, medans idag både känslor och krafter finns med hela tiden. Här kommer några fotografier från senaste veckorna:

Bildtexter:

Inte så fräsch i sjukhussängen.

Trädplantor och cement körs ut till massajerna.

Tidigare års plantor inspekteras. Detta är ett två år gammalt mangoträd som tar sig bra.

Sömnadskursen ute i Chitego är i full gång. Här ser nu prästen Senge, sömnadsläraren Valentina(?) och min son Bartolomayo.

… och slutligen senaste tillskottet bland mina egna husdjur kalven Chelewa, som betyder ungefär “för sent”. Fråga mig inte varför den fick det namnet.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s