En vanlig söndag.

Hej Vänner. 220821 Dodoma

Halv fem gick jag upp för att göra frukost till de mina, innan jag for till gudstjänsten. Det var becksvart och tyvärr massor av oväsen. Hela natten !!!!! har det varit fest i närheten och de har spelat så högt att det knappast inte gick att sova. I vanliga fall stör det mig inte, men i natt var det något över det vanliga. Mina grannar stör sig inte det minsta på det. Underligt. Men frukosten blev klar och jag väckte Loti och Ezekieli innan jag for iväg.


Med en trehjulig mopedtaxi tog jag mig tillsamman med Studentprästen Joseph Shakato till Dodoma Secondary School där vi skulle fira nattvardsgudstjänst. Det var på gymnasieskolorna jag en gång startade i Dodoma, så det är alltid härliga minnen som dyker upp i mina tankar när jag besöker skolorna. Drygt hundra studenter som sjunger och ber av hjärtans lust och fröjd. Idag predikade Joseph över hur vi använder vår tunga. Det kan man göra på många olika sätt, både bra och dåliga. Välj det rätta!!!

För en månad sedan fick varje student dra en liten lapp. På den lappen stod ett namn. Den student som fick lappen skulle därefter, under en månads tid, be för den vars namn stod på lappen och hjälpa vederbörande utan att det avslöjades att det berodde på lappen. Idag fick de veta vem som hade haft vem i tankarna och det blev en härlig jubelstund med många fina och roliga situationer och exempel på vad som hände under denna månad. Jag fick idag två lappar med namn som ska ligga mig varmt om hjärtat under en månad. Härlig ide’.

Efter auktion på de naturavaror som lagts i kollektskålen – mest pennor – for jag så hem till ett fullt hus. Där samlas varje söndag 15- 20 massajbarn för att festa på surmjölk och sedan sjunga lite. Idag blev det en kort stund, eftersom de ska tillbaka till kyrkan för att öva inför söndagsskolans dag den 3/10.

Ute i trädgården sitter två äldre män och rensar en fårsvans – fetsvansfår – vars fett imorgon ska bli till en dryck som mitt barnbarn Samson ska få dricka. Han är nyopererad och ligger på soffan i vardagsrummet. Soppa på fårsvans är JÄTTENYTTIGT tycker massajerna. Den kokas dock med en bark, så det blir uppvärmt fett med lite krydda i. Ja, varför inte. Jag har ju sett många gånger att folk har blivit bättre efter att de druckit det. Funkade INTE på mig.

Njut nu av söndagen och MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalim Ulf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s