Yohana tuffingen.

Hej vänner. 240821 Dodoma

En av mina fostersöner heter Yohana och många av er som varit här har träffat denna härliga människa. Han är nyfiken och har många frågor och jag tror många uppfattar honom som lite barnslig. Och det är han på ett mycket härligt sätt. Mycket barnkär och mycket målmedveten. Han är gift och har ett barn som heter Nina. Och han ÄLSKAR verkligen sin familj. Det lyser om honom när han talar om dem.

Hans hustru är könsstympad och detta är en sorg för dem båda två. Yohana har läst gymnasiet och har sedan fortsatt på laboratoriekurser. Han är dock inte färdig. Där lärde han sig om våndorna, smärtorna och rädslan med just könsstympning. Och han är en verklig motståndare till detta.

Nu har han tagit sin egen pappa till byledningen på grund av pappans tillstånd till könsstympning. Två flickor stympades i söndagskväll. Till saken hör också att pappan var här under helgen och i söndags hade jag samtal med honom om just dessa frågor. Han lovade då att det ska ALDRIG mer hända i hans bosättning och efter samtalet ger han ändå tillstånd till stympningen. Jag vet att han sitter fast i sin gamla kultur och har svårt att bryta med den, men jag kan inte hålla tyst.

Imorgon ska Yohana åka hem till byn och kommer att möta ett kompakt motstånd. Pappan fick sitta inlåst tre timmar idag som en varning så han kommer att vara hemma när Yohana kommer dit. Idag har min telefon gått varm och det är med lite oro jag låter honom åka hem imorgon. Men han kommer att åka tillsammans med prästen för området. Själv ska jag undervisa på ett seminarium så jag kan inte åka.

fbthdr

Ni som ber – bed för oss. Ni som har andra vägar, ta till dem.

Mwalimu Ulf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s