Nipo.

Hej Vänner 141021 Dodoma

Idag är det massajmarknad ute i byn Ndossi Ndossi. Varje 1:ta och 14:de i varje månad. Idag är det också Nyerere Day för att komma ihåg landets första president. Så det är helgdag idag.

Jag har inte varit tyst därför att jag inte orkat skriva, utan därför att jag inte haft något internet i mitt hus. Hela vårt område här har lidit av detta kommunikationshaveri och jag ska lova er att vågorna har gått höga. Mig har det faktiskt inte gjort någonting. Jo, kanske lite. Jag vill fortsätta at skriva av mig efter Yohanas död, men nu blev det inte så.

Det går ganska bra. Vissa dagar är svåra och tårarna kommer. Så är det. Men sorgen har mer och mer gått över till saknad och den får jag ju leva med.

Vi har börjat att gå igenom hans lådor här i huset och hans garderob. Tungt, tungt, tungt. Men nödvändigt. Jag skulle ju väldigt gärna kunna sätta upp ett stort fotografi på honom, för jag vill ju komma ihåg honom. Men det går INTE ALLS. Massajer vill inte påminnas om den döde. De vill ha minnena i sitt huvud utan bilder. Och absolut är det så för kvinnorna. Så nu kommer jag att skicka några bilder till er, så att ni ska komma ihåg honom.

MUNGU AWE PAMOJA NANYI.

Mwalimu Ulf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s